SUMMERPROOF?

Summerproof ?

De zon is magisch & riskant.

Alleen al de positieve energie die er vrijkomt als de zon zichtbaar begint te schijnen is bijna magisch. Toch kan de zon zonder de juiste bescherming schadelijke effecten hebben op de huid. Daarom belangrijk om de positieve en negatieve invloeden van de zon te belichten.

Zonlicht maakt ons gelukkiger
Daarnaast zorgt het voor vitamine D aanmaak
De zon kan ook een gunstige werking hebben op lichamelijke (huid) klachten zoals psoriasis en eczeem. Hierbij is het uiterst belangrijk de zon te doseren zodat er geen verbranding kan ontstaan.

Verbranding en huiduitslag zijn de twee belangrijkste acute effecten van zonlicht.

Huidveroudering en huidkanker
De tekenen van vervroegde huidveroudering zijn zichtbaar door pigmentvlekken, drogere huid, gesprongen bloedvaatjes en het verlies van collageen. Hierdoor ontstaat verslapping en rimpels. Daarnaast kan het huidkanker veroorzaken.

In Nederland is de meest voorkomende vorm van huidkanker het basaalcelcacinoom. Het treedt vaak op in het gezicht , zaait bijna nooit uit . De melanoom is een gevaarlijke vorm en kan in een later stadium uitzaaiingen veroorzaken. Het is voor iedereen waarbij moedervlekken opeens gaan veranderen, jeuken of pijn geven raadzaam om te laten beoordelen door een huisarts of dermatoloog.

Tijdens een behandeling in mijn salon ben ik altijd alert op een plekje wat er verdacht uitziet en zal ik het u zeker melden.

Risico groep
Mensen met een blanke huid, ouderen, en erfelijkheid spelen een belangrijke factor.
Ook met ziekte waarbij het afweersysteem verlaagd is.
Bijna 95% van huidkanker ontstaat doordat de huid te vaak en te lang wordt blootgesteld aan de zon zonder de juiste bescherming.

Het is essentieel om de huid te beschermen tegen zonnebrand, zonneallergie, vroegtijdige huidveroudering en huidkanker.
Laat je in de salon adviseren wat voor jou het beste product is om je zo goed mogelijk te beschermen!!